Yoga-tips:

Om att äta och dricka

Ät gärna inte någon större måltid innan du börjar yoga. Låt det gå minst 1 timme efter en lättare måltid, minst 4 timmar efter en större måltid. Vänta gärna minst en halvtimme även efter yogapasset med att äta. Balansera gärna vätskebalansen med att dricka innan och efter, men inte under yogapasset. Du ska inte ta med vattenflaska till yogasalen.

Om renlighet

Enligt traditionen bör man inte duscha direkt efter ett yogapass utan vänta ca 30 minuter. Detta för att kroppen ska få chansen att återfå de salter och mineraler som man svettats ut. Yoga förespråkar renlighet på alla plan och att skrubba huden för att få bort smuts och döda hudceller är mycket välgörande för kroppen samt underlättar utförseln av gifter och slaggprodukter. Använd inte parfym när du tränar yoga!

Använd gärna smidiga och luftiga kläder då du yogar. På överkroppen gärna ett linne eller en t-shirt. Vintertid kan det vara skönt att ha en kofta eller tröja på sig i början av passet innan man blivit varm. Yoga tränas barfota. Ta gärna med dig din egen yogamatta, ty den är "din heliga plats" och ska helst inte delas med andra. Har du ingen egen matta, har vi självklart mattor att låna ut. Vissa yogainstruktörer placerar ut våra yogamattor på golvet i salen, har du egen matta är det meningen att du ska lägga din matta ovanpå den som redan ligger där.

Om att vara sjuk

Träna inte yoga då du är sjuk! Precis som med all annan fysisk träning är det inte lämpligt att yoga då du är sjuk, har feber o.s.v. Om du har högt eller lågt blodtryck eller har andra skador bör du rådgöra med framförallt din läkare eller mycket erfaren yogainstruktör innan du börjar utöva yoga. All träning sker på eget ansvar!

Om besöket på Yoga Blå

För din egen och andras skull önskar vi att du kommer i god tid till yogaklassen. När yogaklassen startar på avsedd tid, låser vi entrédörren. Detta för vår säkerhet att ingen obehörig tar sig in under yogapasset. Kommer du med bil och parkerar precis utanför studion, Västerviksvägen, tänk då på att ställa bilen så nära kanten som möjligt och inte blockera in/utfarter från grannarnas hus.

Till sist!

Vi önskar dig en behaglig, skön och energifylld yoga hos oss. Du är där för din skull, låt yogan leda dig dit du ska, dit det är meningen att du ska. Var den du är, du är vacker, fin, stark och unik - Du är den  just du är.. "Allt du gör är bra"

Studio Yoga Blå
Edsviksvägen 85, 182 35 Danderyd

Telefon 08-755 52 80
Email studioyogabla@gmail.com