Kurser:


Ashtanga Vinyasa Yoga
Nybörjare & Nivå I-II
Modified Primary Series

Dessa kurser är för dig som är nybörjare eller för dig som är på fortsättningsnivå I-II. Passar också för dem som vill ha ett något lugnare, fysiskt yogapass. Du lär dig Solhälsning A & B samt ett antal stående, sittande och liggande positioner (Asanas) som är extremt välgörande för både kropp och sinne. Du lär dig även Ujjayi andning (yogisk andning) samt Bandhas (kroppslås). Att lära sig djupandning ger dig oanade möjligheter - inte bara på yogamattan!

  • Nybörjarkurser

  • Fortsättning Nivå I-II


Ashtanga Vinyasa Yoga
Nivå II-III

Nivå II 
På denna nivå går man om man har yogat förut - på Nivå I eller liknande. Här utvecklas din förståelse för yogan och dess effekter på kropp, sinne och själ.
Grunden på denna nivå är Vinyasa Yoga - en fysiskt flödande yogaform där läraren utformar passet och inte strikt följer Ashtanga Yogans serie.
Du fördjupar dina kunskaper och färdigheter i Ujjayi,Bandhas och Drishti (fokus) samt fler Asanas från Ashtanga Yogans första serie. Vi fördjupar oss även i Yogans läkande effekter samt filosofi.

Nivå III
För dig som vill ta dig själv och din Yoga till högre höjder! Vi jobbar vidare med första serien och lägger till huvudstående, armbågsstående, handstående Asanas. Vi utvecklar även vårt kunnande inom Yogans historia, filosofi samt etik. För dig som har tränat Ashtanga Yoga en tid.

  • Fortsättningskurser


Hatha Yoga

Hatha Yoga är både fysisk och meditativ. En yogaform som passar alla åldrar, där man varierar klassiska positioner.
Den är lugn, metodisk, öppnande, stretchande och stärkande.

Utmaningen kan vara att stanna kvar länge i positionerna och andas lugnt. Mjukt och skonsamt.


Rocket
Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga Vinyasa Yoga i en mer utmanande och lekfull form. Ett tempofyllt och dynamiskt yogapass där avancerade yogapositioner (asanas) plockas, förenklas och sätts ihop i ett skönt flöde.


Tonårs-yoga
Flickor 13-17 år

Med Ashtanga Vinyasa-yogans grunder arbetar vi igenom kroppen 

Vi skapar styrka och balans, stärker vår självkänsla för att hitta vår egen inre ro.

1 timme i yogasalen som avslutas med en mysig thé och fruktstund.


Barn & Ungdom
9-12 år 

Att få vara den man är. Att få låta den oskuldsfulla, spontana, livliga och levande delen av dig få uttrycka sig helt fritt.

1 timme i yogasalen som avslutas med en mysig thé och fruktstund.

 

 

 


Studio Yoga Blå
Edsviksvägen 85, 182 35 Danderyd

Telefon 08-755 52 80
Email studioyogabla@gmail.com